Velkommen til Kollen naturbarnehage!

1.august 2022 ønsket vi hjertelig velkommen til små og store i nye flotte lokaler i Kollen naturbarnehage, Naturbarna AS. Følg oss gjerne på Instagram kollen_naturbarnehage og Facebook: Kollen naturbarnehage Naturbarna AS

Kollen naturbarnehage er Naturbarnas pilotprosjekt og store stolthet!

Bygget har vært planlagt i mange år, har energiklasse A, passivhus og tilfredsstiller krav til sertifisering av Svanemerke. Kledning er i vedlikeholdsfritt brent, børstet og oljet malmfuru. Vi har 116 solceller på taket som skal supplere vårt energibehov. Alle gulv har gulvvarme som er vannbåren med temperaturstyring i de ulike rom. Bygget er tilrettelagt på alle måter etter våre samlede ønsker og har lyddemping i tak, gulv og bordplater. Fargene på veggene gjøre rommene gode å oppholde seg i. 

Kollen naturbarnehage er inndelt i 6 avdelinger.

Larva, Billa og Stjerna er for barn i alderen 0-3 år. De har avdelingsrom med kjøkken, egen soveavdeling med sovebåser, babyspa, grupperom, fingarderobe og grovgarderobe, uteplass med sandkasse med tak, gressplen, husker og skogsområde. De har også utekjøkken og benker tilrettelagt for måltider ute. 

Ugla, Furua og Eika er for barn i alderen 3-6 år. De har avdelingsrom med kjøkken og to grupperom pr. avdeling,  fingarderobe og  grovgarderobe. De eldste barna har eget grupperom - "Supernova".  Uteområdet er inndelt i 3: Et stort skogsområde med naturlig vegetasjon som innbyr til naturopplevelser, et mindre skogsområde med hytte og et område hvor det blir sandkasse med tak, husker, utekjøkken, hytte mm. 

Barnehagen har et stort felleskjøkken tilrettelagt for måltider. Rommet har spesialbygget bord med elektrisk høydejustering slik at barna har egen benk som er tilpasset til f.eks baking og matlaging. Felleskjøkkenet har kjølerom, fryserom og eget oppvaskrom. Hver avdeling har tilgang til storkjøkken én dag i uken sammen med husets kokk. 

Bygget har personalfløy som inneholder kjøkken, møterom, arbeidsrom, pauserom, garderober og kontor.

Kollen naturbarnehage er huset for de mange muligheter! 

Vår visjon er : Trygge, aktive barn- sammen skaper vi hverdagen!

Det serveres daglig tre måltider: Frokost, varm lunsj hver dag som tilberedes av egen kokk + ettermiddagsmåltid ( frukt, grønnsaker, knekkebrød) Barna tilbys et variert kosthold basert på sunne råvarer som er til det beste for barns utvikling. 

En dag i uken tilbys bading i Gaustadhallen med en gruppe 4- og 5 åringer. 

For foreldre som har barn som skal starte i barnehagen fra høsten inviterer vi til foreldremøte i slutten av mai. Vi tilbyr også 4 besøksdager i juni hvor barn og foreldre sammen tilbringer tid i barnehagen for å bli kjent. Trygghet er viktig <3